Facebook bg Den hippeste

Dialogfilmprojektet ”Vesterbro – hvem er du og hvor går du hen?” del. 2 

I oktober 2017 havde vi fornøjelsen af at realisere del 2 af dialogfilmprojektet om Vesterbro med filmen "Vesterbro - den hippeste bydel", som blev vist med efterfølgende dialog i Bob - Bio Mio Organic Bistro, Ukirke og H15 scene. Desuden arrangerede vores lokale bio Vester Vov Vov flere visninger af begge film "Vesterbros forandring" og "Vesterbro - den hippeste bydel", hvor hhv. "gamle" og "nye" vesterbroere fortæller om deres oplevelser af Vesterbro.

I kan finde film 1 om "Vestebros forandring" her på hjemmesiden (se fanen dialogfilm), hvor film 2 ”Vesterbro – den hippeste bydel” også snart bliver lagt op. 

I filmen ”Vesterbro – den hippeste bydel” taler vi med en række vidt forskellige mennesker på Vesterbro, som alle for nylig er flyttet til eller har startet forretning på Vesterbro. I filmen medvirker altan-manden, børnefamilierne, hipster-restauratøren, det grå guld, den kreative, de unge lokale, forældrekøbet fra Jylland og mange flere. I filmen fortæller de om Vesterbros tiltrækningskraft, og om deres følelser og holdninger til både bydelen og de andre mennesker der bor her. Hvad mener de fx om de gamle vesterbroer, hipsterne, romaerne og sexarbejderne, og om den forskellighed der i det hele taget er på Vesterbro? Er der plads til alle? Hvad er det fede ved bydelen, og hvad er udfordringerne? Og hvordan skal bydelen se ud om 10 år?

Formålet er at skabe dialog mellem de meget forskellige mennesker, der bor på Vesterbro, og at fremme
bydelens sammenhængskraft. I pressen males tit et billede af et Vesterbro, der har mistet sine oprindelige
værdier og charme på grund af byfornyelse og ændret beboersammensætning. Vi vil gerne nuancere den
debat gennem film- og dialogarrangementer, hvor publikum, med baggrund i filmens tematikker, går i dialog
om livet på Vesterbro.

VesterbroBladet skriver om den rige hipster Jesper og hans antropolog-nabo Tina. Sammen vil de forsætte serien 'Vesterbro - hvem er du og hvor går du hen?' med den næste film 'Den hippeste Bydel'.

Vi prøver noget nyt inden for finansiering - crowdfunding. Vi er alle spændte på, om det vil lykkes at samle pengene ind med hjælp fra vesterbroerne. Crowdfundng gør det mulig for mange at støtte i fællesskab - og med ganske få midler for den enkelte.
Næste dialogfilm i serien om Vesterbro er på vej. Denne gang gælder det Vesterbro som 'Den hippeste bydel'.

Vi prøver nu at samle penge ind blandt vesterbroerne selv og andre interesserede gennem crowdfunding. Vi ved, at dialog, inddragelse og medvirken i processen giver ejerskab til det færdige produkt – den næste film. Målet er at samle 100.000 ind på seks uger.

Se mere information på Booomerang.
Et lille døgn efter åbningen af crowdfundingen har vi allerede måttet sende karma til de første 10 bidragydere. Disse ti fantastiske mennesker ønsker at bidrage til Vesterbros historie - og det kan du også!

Vi har ikke nogle erfaringer i crowdfunding endnu og er derfor meget spændte på, om vi kan indsamle det ønskede beløb på denne måde. Hvis I har nogle gode erfaringer om crowdfunding derude, hører vi gerne om det.